Glutenvrij notenbrood

Glutenvrij notenbrood

Smulweb imageSmulweb

Lekker en glutenvrij notenbrood. Maak een deeg met hazelnoten, noten en amandelen voor extra smaak. Bak het brood in de oven en besmeer het met boter voor een heerlijke smaak. Een perfecte keuze voor iedereen die glutenvrij wilt eten.

25 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g hazelnoten gemalen
  • 700 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Glutenvrij notenbrood op tafel.

  1. Los verse gist op in 100 ml water met 1 theelepel suiker (gedroogde gist kan direct worden toegevoegd).
  2. Verdeel grof gehakte noten en amandelen op de bakplaat en rooster ze in de oven.
  3. Doe het meel, gemalen hazelnoten, koriander en zout in een kom en verdeel stukjes margarine bij de rand. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de opgeloste gist. Voeg water toe en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
  4. Voeg de geroosterde noten toe en kneed het deeg opnieuw. Doe het deeg in een broodvorm en laat het op een warme plaats rijzen tot het deeg is verdubbeld.
  5. Bak het brood 15 minuten in de oven op 200°C, en bak vervolgens nog ca. 30 minuten op 160°C. Bestrijk het brood 10 minuten voor het einde van de baktijd met gesmolten boter of margarine.
  6. Laat het brood afkoelen op een rooster. Eetsmakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken