Simpele surinaamse bami

Simpele surinaamse bami

Smulweb imageSmulweb

Snel en makkelijk Surinaams gerecht, deze simpele Surinaamse bami. Perfect voor iedereen die van een lekker gerecht houdt. Hiermee tover jij in slechts enkele stappen een verrukkelijk smaakvolle bami tevoorschijn. Proef nu het prachtige Surinaamse gerecht!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Kentjoer

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Simpele surinaamse bami op tafel.

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg hieraan het bouillonblokje toe.
  2. Pluk de blaadjes van de selderij en haal hier je mes een keer doorheen zodat de blaadjes kleiner zijn maar niet minuscuul, en snijd de takjes in zeer dunne ringetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kip in stukjes.
  3. Als je verse gember gebruikt rasp dan de gember fijn. Gebruik je stemgember, snijd deze dan klein. en bewaar het vocht.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kip net aan gaar. Neem de kip uit de pan en voeg de ui, knoflook en takjes selderij toe. Als je verse gember gebruikt voeg je deze nu ook toe. Bak totdat de ui verkleurd.
  5. Voeg nu je sambal toe. Bak de sambal even aan zodat het zurige eraf is. Voeg als je gembersiroop of stemgember gebruikt dit nu toe en bak even aan totdat het vocht grotendeels is verdampt.
  6. Voeg nu de ketoembar en kentjoer toe en bak heel even licht aan zodat de smaken goed vrij komen. Voeg hierna de ketjap asin en manis toe en verwarm, je zal nu ook zien dat je saus verdikt. Doe de kip weer terug in de pan.
  7. Bereidt de noedels volgens de verpakking en voeg toe aan je saus. Bak nog even goed aan totdat de smaken goed in je noedels zijn getrokken maar voordat je gerecht droog oogt. Draai je vuur uit en meng de blaadjes selderij erdoor, breng nog op smaak met zout als dit nodig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami Surinaamse bami