Goed gekruid t-bone steaks

Goed gekruid t-bone steaks

Smulweb imageSmulweb

Laat je steak eerst op kamertemperatuur komen en kruid deze goed. Bak vervolgens in een hete ovenvaste koekenpan 10-15 minuten. Laat de steak hierna rusten in aluminiumfolie. Kook de vrijgekomen sappen van de steak in met een scheutje water en wat bakolie. Bind de saus met boter en serveer in een sauskom bij de t-bone steak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Goed gekruid t-bone steaks op tafel.

  1. Laat de steak op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid de steak rondom.
  3. Verhit een ovenvaste zware koekenpan tot deze rokend heet is.
  4. Doe een bodem olie in de pan en bak de t-bone voor 5 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant.
  5. Bak vervolgens de vetrand goudbruin.
  6. Doe de steak in een hete oven voor 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de steak). Deze bereiding is voor een medium gaar steak. Voor een rauwere steak bak je het korter en voor een meer doorbakken steak bak je het langer.
  7. Haal de steak uit de oven en laat het 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  8. Voeg bij de vrijgekomen sappen van de steak wat bakolie en een scheutje water toe. Schraap de baksels los van de bodem en kook dit wat in.
  9. Bind de saus met klontjes boter en serveer de saus in een sauskom bij de steak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen