Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Moussaka met aardappel aubergine en courgette op tafel.
- Bereid de groenten voor. Was en snijd de aubergines en courgettes in plakken van 1 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat het water ongeveer een uur eruit trekken. Spoel ze af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bak daarna de groenten in een grill- of koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze of neem voorgekookte aardappelschijfjes. Hak de knoflook en snijd de uien fijn.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en uien. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de wijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, peper en zout, kaneel, paprika en oregano toe en laat het ongeveer 10 minuten smoren.
- Maak intussen de bechamelsaus. Laat de boter op laag vuur smelten en voeg dan de bloem toe. Roer goed met een houten spatel of garde tot een gladde pasta en bak dit 2 tot 3 minuten zachtjes terwijl je flink blijft roeren. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf ondertussen goed roeren tot de saus kookt en lichtgebonden is. Laat dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in. Beleg de bodem met aardappelschijfjes en schep hier wat saus overheen. Leg dan een laag courgettes op de saus en vervolgens weer een laag saus. Leg daarop een laag aubergines en weer saus. Giet de bechamelsaus over de groenten en bestrooi met feta.
- Bak de moussaka 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.