Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Appelcake met kwark en honing

Appelcake met kwark en honing

foodcoach badge foodcoach

Appelcake met kwark en honing uit de oven. De cake wordt gemaakt met havermeel, appelblokjes, kaneel en rietsuiker. Gegratineerd met dunne plakjes overheerlijke appels. Serveer met een lepel kwark en honing.

75 min bereiden 10 personen

(0)

Ingrediënten

  • 5.5 stuks Appel
  • 300 g Havermeel
  • 5 tl Backin Bakpoeder
  • 1 snufjes Zout
  • 200 g Rietsuiker
  • 200 ml Alpro amandeldrink houdbaar
  • 10 tl Walnootolie
  • 6 tl gemalen kaneel
  • 2000 g Optimel Magere Griekse Stijl Yoghurt Vanille
  • 250 g Honing
  • 10 tl Abrikozenjam

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelcake met kwark en honing op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  3. Schil de appels en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
  4. Meng in een kom het havermeel, zout, bakpoeder, de jam, kaneel en rietsuiker door elkaar.
  5. Meng in een andere kom de amandelmelk met de walnootolie. Voeg hier de appelblokjes aan toe. Spatel dit mengsel langzaam door het havermeel mengsel.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de appelschijfjes over de bovenkant.
  7. Bak de cake in 50 - 60 minuten gaar.
  8. Snijd een stuk af en serveer met kwark en honing.