Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Smulweb imageSmulweb

Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes. Heerlijk kruidig kipgerecht met spinazie, kokosmelk en pindakaas. Perfect voor een doordeweekse avond!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper
  • 450 g Spinazie a la crème uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes op tafel.

  1. Snij de kippendijtjes in stukjes, bestrooi met peper en zout.
  2. Bak ze in een scheut olie of geklaarde boter goudbruin op middelhoog vuur.
  3. Voeg de uien, knoflook en eventueel rode peper toe en laat meebakken, tot de ui iets gekleurd is.
  4. Voeg nu de curry toe en laat al omscheppend een minuut meebakken.
  5. Voeg nu de kokosmelk toe, en de eetlepel pindakaas.
  6. Roer goed door tot de pindakaas in de saus opgenomen is.
  7. Voeg nu de nog bevroren spinazie toe, en verwarm het geheel op zacht vuur tot de spinazie goed heet is en de saus lekker romig en dik.
  8. Breng op smaak met wat zout (of kippenbouillonpoeder) en peper en sambal naar smaak. Of zet de pot sambal op tafel voor de liefhebber!
  9. Tot slot garneren met de koriander indien gewenst. Maakt de smaak compleet naar mijn mening!
  10. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees