- 1 Rode peper
- 450 g Spinazie a la crème uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes op tafel.
- Snij de kippendijtjes in stukjes, bestrooi met peper en zout.
- Bak ze in een scheut olie of geklaarde boter goudbruin op middelhoog vuur.
- Voeg de uien, knoflook en eventueel rode peper toe en laat meebakken, tot de ui iets gekleurd is.
- Voeg nu de curry toe en laat al omscheppend een minuut meebakken.
- Voeg nu de kokosmelk toe, en de eetlepel pindakaas.
- Roer goed door tot de pindakaas in de saus opgenomen is.
- Voeg nu de nog bevroren spinazie toe, en verwarm het geheel op zacht vuur tot de spinazie goed heet is en de saus lekker romig en dik.
- Breng op smaak met wat zout (of kippenbouillonpoeder) en peper en sambal naar smaak. Of zet de pot sambal op tafel voor de liefhebber!
- Tot slot garneren met de koriander indien gewenst. Maakt de smaak compleet naar mijn mening!
- Smullen maar!