- 500 g Runderlende
- 3 Rode peper
- 330 ml Bokbier
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Chili con carne zoals het hoort op tafel.
- Marineer lendenlappen voor 4 uur in de tabasco, rode wijnazijn en knoflookpoeder.
- Laat vlees uitlekken in een zeef en droog daarna het vlees met keukenpapier.
- Bak de lendenlappen blokjes op middelhoog vuur bruin in olijfolie. Haal daarna het vlees uit de pan en doe het in een stoofpan.
- Verwarm in het bakvet de runderbouillon en voeg dit toe aan de lendenlappen.
- Stoof het vlees voor 2 uur tot het zacht is.
- Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en fruit de uien, knoflook en rode pepers tot ze zacht zijn.
- Bak de 2 soorten gehakt rul met de uien en voeg dit vervolgens bij het rundvlees.
- Bak in het overgebleven bakvet de selderij en paprika tot ze zacht zijn.
- Bak kruiden en specerijen tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens bier, tomaat, bruine suiker, runderbouillon en 2 soorten bonen toe. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg daarna het groentemengsel toe aan het vleesmengsel en kook het geheel zachtjes voor 30 minuten.