Heerlijke quesadillas

Heerlijke quesadillas

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke quesadillas tover je de echte smaak van Mexico op tafel! Geniet van kleurrijke paprika, smaakvol gehakt, verfrissende ijsbergsla en romige crème fraîche tussenin twee krokante wraps. Onweerstaanbaar lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijke quesadillas op tafel.

  1. Snij de ui en paprika in kleine blokjes. Bak het gehakt aan totdat het meeste vet uit het gehakt komt. Giet het overtollige vet uit de pan. Strooi de kruiden uit het zakje over het gehakt en meng deze goed door. Voeg de ui en de paprika toe aan het gehakt, en bak deze 5-10 minuten mee. Voeg tijdens het bakken wat cayennepeper toe naar eigen smaak.
  2. Pak een koekenpan waar een wrap in zijn geheel in past, en breng deze op middelhoge temperatuur. Doe wat boter/olie in de pan en leg de wrap er op. Voeg dan, in redelijk vlot tempo, een kwart van de mix uit de wokpan toe. Doe daar bovenop een hand ijsbergsla, en daar bovenop een hand geraspte kaas. Leg ten slotte een tweede wrap hier bovenop, en druk deze voorzichtig aan.
  3. Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om te draaien. Leg een bord bovenop je quesadilla en druk hem aan. Haal de pan van het vuur en draai vervolgens de pan om, zodat de quesadilla op het bord komt te liggen. Zet de pan terug op het vuur, en schuif de quesadilla in de pan zodat de koude wrap nu onderop ligt. Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om deze op te dienen. Doe dit op dezelfde manier als wanneer je de quesadilla zou omdraaien.
  4. Zet de crème fraîche op tafel zodat iedereen naar eigen smaak wat crème fraîche over de quesadilla kan doen. Eet smakelijk!
eet smakelijk