- 2 Rode peper
- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC (heteluchtoven). Zet de waterkoker aan met vers water.
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking a la dente (beetgaar). Meestal 7-8 minuutjes en spoel het na het koken met koud water af.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui zachtjes aan en als het begint te kleuren voeg dan de in blokjes gesneden kip toe.
- Als de kip lekker bruin is voeg je de knoflook toe (kip niet te lang doorbakken, anders wordt ie te droog).
- Wanneer de aroma van de knoflook vrijkomt, voeg dan direct de rode peper toe en bak de paprika's kort mee.
- Schenk de gezeefde tomaten (of tomatenblokjes) toe en verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur. Voeg de olijven toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal.
- Verdeel de plakjes buffel-mozzarella over de schaal en bestrooi deze met wat zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
- Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin.
- Bestrooi de schotel met verse basilicumblaadjes. Optioneel: vervang de buffel-mozzarella door Parmagiano Reggiano, Pecorino of Old Amsterdam voor wat extra pit.