Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta carbonara alla gorgonzola fungi op tafel.
- Zet alvast een pan met 4 à 5 liter water op (met wat zout).
- Bak de spekjes in de olie op halflaag vuur. Voeg op het moment dat de spekjes half uitgebakken zijn de ui toe. Fruit de ui even 3 minuten mee. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog eens 2 minuten mee.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg de champignons aan de saus toe en bak ze enkele minuten op halfhoog vuur totdat ze hun vocht verliezen en lichtbruin kleuren. Voeg dan oregano, nootmuskaat, komijn, kookroom, zout en peper toe en laat de saus net tegen de kook aan komen. Voeg ten slotte de gorgonzola en wijn toe en roer goed totdat de kaas volledig gesmolten is en de saus één geheel is geworden (niet laten schiften).
- Giet de pasta af en voeg terwijl de pasta nog heet is het ei en de parmezaanse kaas toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan het carbonara mengsel toe en roer goed totdat het ei gestold is door de warmte van de saus en de pasta.