Risotto met gambas en paprika van tio emilio - makkelijk vers lekker

Risotto met gambas en paprika van tio emilio - makkelijk vers lekker

Smulweb imageSmulweb

Romige risotto met garnalen! Marineer de garnalen in sojasaus, witte wijn, zout en peper, roerbak de risottorijst met ui, knoflook, bleekselderij en gele paprika, en voeg geleidelijk bouillon toe tot de risotto beetgaar is. De risotto moet smeuïg en sappig blijven. Bak de garnalen kort en serveer raak met basilicum. Smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 360 g Gamba's diepvries
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met gambas en paprika van tio emilio - makkelijk vers lekker op tafel.

  1. Ontdooi de garnalen/gamba's en marineer ze in een bakje met sojasaus, witte wijn, zout en peper.
  2. Snipper ui, knoflook en bleekselderij en snijd gele paprika fijn.
  3. Verhit boter of olijfolie in een grote platte pan en bak de mix van ui, knoflook en bleekselderij glazig. Voeg de risottorijst en gele paprika toe en bak 2 minuten (voeg evt. boter toe).
  4. Voeg bouillon toe en breng aan de kook op halfhoog vuur. Voeg telkens een scheutje bouillon toe totdat de risotto beetgaar is (ongeveer 15 minuten). Het moet wel een bite hebben.
  5. Voeg paprikapoeder, peper en geraspte kaas toe en roer kort door. De risotto moet smeuïg en sappig blijven, vooral niet te droog.
  6. Bak de garnalen kort zonder de marinade in een hete koekenpan, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
  7. Snijd/knip basilicum en garneer de risotto met de garnalen en basilicum.
  8. Smullen en denk aan tio Emilio in Rome :)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Paprika