- 360 g Gamba's diepvries
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met gambas en paprika van tio emilio - makkelijk vers lekker op tafel.
- Ontdooi de garnalen/gamba's en marineer ze in een bakje met sojasaus, witte wijn, zout en peper.
- Snipper ui, knoflook en bleekselderij en snijd gele paprika fijn.
- Verhit boter of olijfolie in een grote platte pan en bak de mix van ui, knoflook en bleekselderij glazig. Voeg de risottorijst en gele paprika toe en bak 2 minuten (voeg evt. boter toe).
- Voeg bouillon toe en breng aan de kook op halfhoog vuur. Voeg telkens een scheutje bouillon toe totdat de risotto beetgaar is (ongeveer 15 minuten). Het moet wel een bite hebben.
- Voeg paprikapoeder, peper en geraspte kaas toe en roer kort door. De risotto moet smeuïg en sappig blijven, vooral niet te droog.
- Bak de garnalen kort zonder de marinade in een hete koekenpan, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
- Snijd/knip basilicum en garneer de risotto met de garnalen en basilicum.
- Smullen en denk aan tio Emilio in Rome :)