Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde kipsalade met verse groenten op tafel.
- Meng de knoflookpasta, olie, citroensap, citroenschil, koriander, gember en 1 tl zout.
- Snij de groenten en kip in stukken naar eigen wens.
- Leg de stukken kip en pompoen in een omrande bakplaat, besprenkel met 1/2 kop van de bovenstaande vinaigrette. Laat dit even 5 a 10 minuten intrekken.
- Zet de plaat in de oven en grill de kip en pompoen zo'n 20 a 30 minuten. Besprenkel 1/4 kop vinaigrette over de overige groenten en voeg deze na 10 minuten bij de kip en pompoen.
- Doe de rucola ondertussen in een grote kom met 1/4 kop van de vinaigrette en breng dit op smaak met wat zout en peper. Verdeel dit over 4 borden.
- Leg de kip en groenten over de rucola zodra deze klaar zijn en breng eventueel op smaak met extra peper, zout of citroen.
- Verdeel ten slotte de amandelen over het gerecht.