- 10 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterrane gehaktballen vakantieballen op tafel.
- Snipper uien, pers knoflook en maak gedroogde pepertjes fijn. Hak kappertjes, zongedroogde tomaatjes en olijven fijn (deze komen uit potjes dus handig mee te nemen) en snipper basilicum.
- Doe gehakt in een schaal, voeg een ei en paneermeel toe en de ingrediënten. Meng goed door elkaar en voeg zout en peper toe tot de smaak juist is. Draai er dan grote of kleine balletjes van.
- Neem een pan met olijfolie en bak de ballen om en om bruin. Blus af met wat water of runderbouillon en laat 15 minuten garen.
- Maak er een lekkere saus bij (in dezelfde pan) door een blik tomatenblokjes, blikje tomatenpuree, een scheut rode wijn of balsamico toe te voegen, wat knoflookpoeder, uienpoeder, enkele basilicumblaadjes, peper en zout en laat inkoken.
- Echt een heerlijk zomer vakantie recept en vakantie smullen! ^O^