Asperge kroketjes

Asperge kroketjes

Smulweb imageSmulweb

Asperge kroketjes zijn heerlijk en perfect voor een feestelijke gelegenheid. De kroketjes bevatten lekkere stukjes asperge en ham en worden gepaneerd in paneermeel. Frituur de kroketjes vervolgens goudbruin in porties, circa 4 minuten op 175 graden.

120 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Asperge kroketjes op tafel.

  1. Kook de asperges 10 minuten en bewaar het kookvocht. Snijd de helft van de gekookte asperges in kleine stukjes en snijd ook de helft van de ham in snippers.
  2. Pureer de ongesneden asperges en de ongesneden ham met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Verwarm de melk in een pan. Voeg 200 ml kookvocht van de asperges, de aspergestukjes en de hamsnippers toe en laat even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Smelt de boter in een andere kookpan, voeg de bloem toe, roer en bak 2 minuten en voeg dan de melk toe (met de ham en aspergestukjes) en roer goed. Voeg de asperge-hammousse en bieslook of peterselie toe. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast (afgedekt).
  5. Klop de eieren los. Strooi paneermeel op een diep bord. Vorm (met een natte hand) kroketjes van de afgekoelde vulling. Haal de kroketjes door het ei, laat uitlekken en rol door het paneermeel. Zorg ervoor dat ook de uiteindes goed bedekt zijn met paneermeel. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  6. Frituur de aspergekroketjes in porties, circa 4 minuten op 175 graden.
eet smakelijk