Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kipfilet in romige mediterrane knoflooksaus op tafel.
- Snijd de kipfilets in hapklare brokken. Breng op smaak met peper en zout en haal ze door de bloem.
- Doe olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de kip snel rondom bruin.
- Blus af met witte wijn en kippenbouillon en voeg laurierblad toe. Maak dan warme bouillon met poeder of halve tablet met heet water uit de waterkoker.
- Voeg 1 bekertje crème fraîche toe en laat rustig 10 minuten inkoken tot de saus wat dikker is. Voeg dan geperste knoflook en de kruiden toe. Pas op met de rozemarijn want die overheerst snel. Roer goed door elkaar en breng op smaak met extra peper en zout.
- Neem het laurierblad uit de saus en serveer. Tip: Voeg voor een gekleurde en tomatige saus een klein blikje tomatenpuree toe.