- 125 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Churros con chocolate op tafel.
- Giet het water, melk, boter, suiker en zout in een middelgrote pan en maak het warm tot net aan de kook. Schakel de hitte uit en voeg direct de bloem toe. Roer het mengsel met een houten lepel tot het een ball van natte massa vormt.
- Giet de olie in een gietijzeren koekenpan of friteuse, en warm het op een matig vuur tot het 180 °C bereikt.
- Doe het mengsel van meel en boter in een blender en meng het deeg gedurende enkele minuten tot het is afgekoeld. Voeg de eieren een voor een toe. Zodra het deeg uniform is, schakel je de mixer uit, en doe je gedeelte van het deeg in een spuitzak met een speciale churrros-punt of een 5-sterpunt.
- Wanneer de olie warm is, druk een lange sliert deeg uit de spuitzak in de hete olie, snijd met een mes, schaar of je vingers de slierten af. Bak 2-3 minuten aan elke kant. Verwijder ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen. Bestrooi met kaneel of suiker en serveer met dikke warme chocoladesaus (zie hieronder het recept).