Aardappelsalade met pittige (turkse) worst

Aardappelsalade met pittige (turkse) worst

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke aardappelsalade met Turkse worstjes. Boontjes, ei, rode ui, lente-ui, kriel en olijfjes maken het een fantastisch gerecht. Het pittige van de worstjes maakt het helemaal af.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met pittige (turkse) worst op tafel.

  1. Maak van bovengenoemde ingrediënten een dressing en zet deze opzij.
  2. Boen de aardappels schoon en snijd grote exemplaren in 2 of 4 stukken. Kook ze 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  3. Top de boontjes en snijd ze doormidden. Kook ze in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  4. Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ze 5 minuten. Laat ze schrikken in koud water.
  5. Verwijder het vel van de worstjes en snijd ze in plakjes. Bak ze 10 minuten zonder boter (er komt vet genoeg uit de worst).
  6. Voeg de uitgelekte kriel en boontjes toe en laat dit zachtjes mee bakken.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de rode ui in halve ringen en de lente-uitjes fijn. Voeg deze toe aan het geheel.
  9. Schep alles goed door elkaar en voeg de dressing toe. Voeg de optionele olijven toe.
  10. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Voeg ze toe aan de salade en schep ze er voorzichtig doorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade