Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met pittige (turkse) worst op tafel.
- Maak van bovengenoemde ingrediënten een dressing en zet deze opzij.
- Boen de aardappels schoon en snijd grote exemplaren in 2 of 4 stukken. Kook ze 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Top de boontjes en snijd ze doormidden. Kook ze in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ze 5 minuten. Laat ze schrikken in koud water.
- Verwijder het vel van de worstjes en snijd ze in plakjes. Bak ze 10 minuten zonder boter (er komt vet genoeg uit de worst).
- Voeg de uitgelekte kriel en boontjes toe en laat dit zachtjes mee bakken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de rode ui in halve ringen en de lente-uitjes fijn. Voeg deze toe aan het geheel.
- Schep alles goed door elkaar en voeg de dressing toe. Voeg de optionele olijven toe.
- Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Voeg ze toe aan de salade en schep ze er voorzichtig doorheen.