Lente salade met gegrilde asperges en gerookte paling

Lente salade met gegrilde asperges en gerookte paling

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende lentesalade met gegrilde asperges en gerookte paling. De asperges grill je kort in een grillpan en serveer je met radijsjes, lente-ui en een frisse vinaigrette. Een heerlijk gerecht voor een frisse lentedag!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Groene asperges

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Lente salade met gegrilde asperges en gerookte paling op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd elke asperge in 4 stukken en halveer elk stuk overlangs.
  2. Giet er kokend water op en laat ze ongeveer 5 tot 10 minuten staan, laat ze dan goed uitlekken.
  3. Prak de eieren fijn.
  4. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes.
  5. Snijd de palingfilets in repen.
  6. Maak een vinaigrette van bovenstaande ingrediënten.
  7. Verdeel de sla over de borden.
  8. Doe er de vinaigrette overheen.
  9. Verhit wat olijfolie in een grillpan en grill hierin de uitgelekte asperges ongeveer 5 minuten, bestrooi ze met peper en zout.
  10. Verdeel de asperges en de palingfilets over de borden.
  11. Garneer met het geprakte ei, de radijsjes en de lente-ui.
eet smakelijk