- 50 ml frambozenlikeur
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen super lekker op tafel.
- Slagroom half stijf kloppen.
- Gelatine in koud water weken.
- Eieren, suiker en vanillesuiker in een kom boven warm water met de garde kloppen tot een lichtgele, romige massa ontstaat. Ofwel, doe het in een steelpan op een lage warmtebron en blijf goed kloppen (8-jes draaien met je garde) tot de massa lichtgeel en romig is.
- Haal de pan of kom van de warmtebron. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme eimassa. Voeg advocaat toe en roer goed door.
- Zet de pan of kom in de gootsteen in koud water en laat al roerend afkoelen.
- Spatel voorzichtig de half stijf geklopte slagroom door de massa.
- Verdeel de advocaatmousse over 4 glazen en zet het koud weg.
- Vermeng de frambozen met de frambozenlikeur en laat dit plm. 1/2 uur intrekken. Af en toe omscheppen.
- Verdeel het frambozenmengsel over de advocaatmousse.
- Garneer eventueel met munt of citroenmelisse.