- 10 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgetti spaghetti ala lowcarb op tafel.
- Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie. Voeg daarna de champignons toe en laat deze slinken.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met cayennepeper en zout. Laat de tomatensaus voor een kwartier lekker pruttelen op laag vuur. Als je tomatenpuree gebruikt, voeg dan water toe en roer tot je de gewenste dikte hebt.
- Maak ondertussen met behulp van een spiraalsnijder of grove rasp "spaghetti" van de courgette. Laat de tonijn goed uitlekken en voeg toe aan de tomatensaus. Als je verse tonijn hebt, snijd deze dan in stukjes en laat meepuddelen in de saus. Voeg nu ook de basilicumblaadjes toe en laat alles nog even staan.
- Verdeel de courgette over twee borden. Giet de saus eroverheen en verdeel het citroensap, de olijfolie en de kiemen erover. Koolhydraatarme spaghetti is klaar! Optional: Blancheren van de courgetti spaghetti.