Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gamba mango salade op tafel.
- Begin met de salade: pak 2 diepe borden en doe daar de rucola sla in. Doe daaroverheen een scheutje basilicum olijfolie.
- Snijd de mango in mooie dunne stukjes en doe er een aantal op de salade. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg ze ook toe aan de salade.
- Snijd de courgette in hele dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Pak een wok erbij en zet die op het vuur. Voeg 1 tl kokosolie toe en laat het heet worden. Bak de gesneden groenten gedurende 1 minuut tot het beetgaar en glazig is geworden.
- Voeg de gebakken groenten toe aan de salade. Voeg een scheutje mango/ananas chilisaus toe aan de salade.
- Zet de wok weer op het vuur en voeg 2 tl kokosolie toe. Laat het heet worden en voeg de gepelde reuzengamba's toe. Bak de gamba's om en om gedurende 2-3 minuten. Pers 2 teentjes knoflook boven de pan en voeg een scheutje ketjap manis, een snufje kaneel en een klein scheutje Mango/Ananas chilisaus toe. Bak het geheel nog even goed door in de wok en zet daarna het vuur uit.
- Dresseer de gamba's op de salade.