Gamba  mango salade

Gamba mango salade

Smulweb imageSmulweb

Mix antioxidantrijke mango en ijzerrijke gamba's tot een zomers geheel met deze heerlijke salade. Met rucola sla, plakjes courgette en reepjes paprika krijg je genoeg groenten binnen. Snijd ook cherrytomaatjes in tweeën en voeg mango-ananas chilisaus voor een pittig randje. Maak af met een scheutje basilicum olijfolie op je bord.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gamba mango salade op tafel.

  1. Begin met de salade: pak 2 diepe borden en doe daar de rucola sla in. Doe daaroverheen een scheutje basilicum olijfolie.
  2. Snijd de mango in mooie dunne stukjes en doe er een aantal op de salade. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg ze ook toe aan de salade.
  3. Snijd de courgette in hele dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Pak een wok erbij en zet die op het vuur. Voeg 1 tl kokosolie toe en laat het heet worden. Bak de gesneden groenten gedurende 1 minuut tot het beetgaar en glazig is geworden.
  4. Voeg de gebakken groenten toe aan de salade. Voeg een scheutje mango/ananas chilisaus toe aan de salade.
  5. Zet de wok weer op het vuur en voeg 2 tl kokosolie toe. Laat het heet worden en voeg de gepelde reuzengamba's toe. Bak de gamba's om en om gedurende 2-3 minuten. Pers 2 teentjes knoflook boven de pan en voeg een scheutje ketjap manis, een snufje kaneel en een klein scheutje Mango/Ananas chilisaus toe. Bak het geheel nog even goed door in de wok en zet daarna het vuur uit.
  6. Dresseer de gamba's op de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Salade Mango