Asperge mini quiches met rauwe ham

Asperge mini quiches met rauwe ham

Smulweb imageSmulweb

Mini quiches gevuld met blancher asperges, rauwe ham en bieslooksaus. Perfect als voorgerecht of bijgerecht. Bak deze in de oven en presenteer op een leuke manier.

25 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Water
  • 100 ml Saus voor asperges
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperge mini quiches met rauwe ham op tafel.

  1. Doe de bloem, in blokjes gesneden boter en zout in een mengkom en meng met een mixer of keukenmachine met platte menghaak totdat de boter in de bloem is opgenomen. Voeg koud water toe en meng tot het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Steek rondjes uit deze deeglap voor een muffinvorm.
  3. Blancher de in stukjes gesneden asperges 5 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de rauwe ham in reepjes en de bosuitjes in ringetjes en meng samen met de afgekoelde asperges.
  4. Verdeel het aspergemengsel gelijkmatig over de 12 muffinbakjes. Meng voor de saus de kookroom, eieren, zakje aspergesaus en fijngeknipte bieslook door elkaar. Vul de muffinbakjes tot net onder de rand van het deeg met een lepel met de saus.
  5. Bak de kleine quiches af in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees