- 1 Rode peper
- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tagliatelle frutti di mare op tafel.
- Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!
- Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle.
- Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een koekenpan (± 2 minuten).
- Snij de rode peper en knoflook in stukjes en doe erbij. Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur.
- Doe intussen de pasta in het kokende water en kook 'al dente' in ± 5 minuten.
- Blus de zeevruchten af met wat calvados of cognac en laat de alcohol even verdampen. Giet er een scheutje room bij.
- Voeg op het laatst wat fijngehakte peterselie toe. Hou eventueel even warm op een plaatje tot de pasta gaar is.