Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Paasbrunch ei gebakken in brood op tafel.
- Neem een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en zet die op de kleinste gaspit. Neem een snee vers brood naar keuze en steek er met een uitsteekring een rondje uit (of een ander figuur), zorg dat de korstjes heel blijven.
- Smeer de snee brood heel licht in met een fractie roomboter of een paar druppels olijfolie. Leg het brood in de pan.
- Breek het ei boven het midden van het gat en laat rustig stollen, zorg dat de dooier heel blijft. Als je niet van een hele dooier houdt, maak hem dan kapot zodat het eigeel zich mengt met het eiwit. Laat alles 6 minuten stollen op het allerlaagste vuur.
- Haal het toastje uit de pan en leg het op een bord, bestrooi licht met zeezout en gemalen peper. Garneer met partjes Roma tomaatjes. Tip: Varieer met brood, neem ook eens tijgerwit of grof volkoren of meergranenbrood.