Kip ketjap met boontjes en mihoen

Kip ketjap met boontjes en mihoen

Smulweb imageSmulweb

Deze kip ketjap met boontjes en mihoen is lekker en snel klaar. Kook de boontjes, bak de kip, voeg ketjap, sojasaus en honing toe en roer alles goed door. Serveer met gekookte mihoen en bescherm de pan tegen het lepelen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip ketjap met boontjes en mihoen op tafel.

  1. Zet water op voor de mihoen. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en haal de boontjes af. Kook de boontjes in 6 minuten gaar (of langer/korter naar smaak) zodat ze nog lekker knapperig zijn.
  2. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en eventueel peper in wat olie aan en bak vervolgens de kip mee totdat deze bruin is. Voeg een flinke scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit goed door. Laat de saus inkoken totdat deze lekker om de kip heen zit.
  3. Giet het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit 4 minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met koud water zodat het niet gaat plakken.
  4. Schep de mihoen op het bord, leg de boontjes erbovenop en daarop de kip. Doe een beetje water bij de dikkige saus in de pan en zet op middelhoog vuur tot het iets indikt. Schenk dit over het gerecht heen en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte