Javaanse kip met ketjap manis

Javaanse kip met ketjap manis

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Javaanse kip met ketjap manis. De kip wordt bereid in bouillon met Javaanse kruiden. Daarna ingesmeerd met een zelfgemaakte pasta en vervolgens gegrild in de oven. Serveer deze kip met rijst en wokgroenten.

120 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 2 tl Korianderzaad
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Javaanse kip met ketjap manis op tafel.

  1. Breng de ingrediënten voor de bouillon ( genoeg water om kip te bedekken, 3 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 laurierbladeren, 2 t gekneusde korianderzaad, 2 t laospoeder, 2 t zeezout) aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten met de deksel op de pan.
  2. Voeg de kip toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de kip op een laag pitje tot hij bijna gaar is (ongeveer 30 minuten).
  3. Maak een marinade door de 1 t ketoembar, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e olie, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e water in een blender te mengen tot een pasta.
  4. Haal de bijna gaar gekookte kip uit de bouillon en leg deze in een bak.
  5. Verdeel de marinade over de nog warme kip.
  6. Laat de kip 2 uur marineren terwijl je hem af en toe omdraait.
  7. Bak de kip op een rek op een bakplaat zodat de kip vrijstaat van de bodem van de bakplaat (bijvoorbeeld op 220 °C tot deze bruin en gaar is, maar nog niet verbrand - de ketjap kan snel verbranden, dus let op). Bestrijk de kip zo nu en dan met marinade en draai de kip regelmatig om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen