Tom yam kung recept (thaise soep met garnalen)

Tom yam kung recept (thaise soep met garnalen)

Smulweb imageSmulweb

Tom yam kung, een heerlijke Thaise soep met garnalen, citroengras en kaffir limoenblad. Geserveerd met koriander en Thaise basilicum. Een perfecte combinatie van pittig, zuur en zout met een ontzettend lekkere smaak.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g Tijgergarnalen
  • 100 g Paddenstoelenmix
  • 75 g Peultjes
  • 50 g Bamboe scheuten
  • 2 Sereh / Citroengras
  • 2.5 Limoenblaadje
  • 1 el Koriander
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tom yam kung recept (thaise soep met garnalen) op tafel.

  1. Snij de kop van de garnalen en snij de rug in om het darmkanaal te verwijderen. Haal het harde pantser van de garnalen af, maar laat het staartje zitten. Bewaar het pantser en de koppen en was de garnalen. Schil de gember en snij deze in dunne plakjes. Snij één van de twee citroengrasstengels in enkele grove stukken en sla er een paar keer met de achterkant van een groot mesop. Verwijder de harde stukjes van de tomaat en snij in partjes. Sla een keer met de achterkant van een mes op de ongeschilde knoflook.
  2. Verhit in hoog genoeg geënte pan een scheutje olie en bak hier enkele minuten de koppen en pantsers van de garnalen tot ze mooi oranje gekleurd zijn. Voeg vervolgens de gember, knoflook, tomaat en citroengrasstengels toe. Voeg vervolgens het water of de bouillon toe. Laat het geheel ongeveer 20-30 minuten op een zacht vuurtje trekken, zonder het te laten koken.
  3. Snij ondertussen de lente-ui in dunne ringetjes, de champignon in vieren en verwijder de steeltjes van de rode pepertjes. Plet de rode pepertjes een beetje onder een mes. Snij het citroengras heel fijn. Rasp de limoen of snij de limoenblaadjes fijn. Verwijder, indien nodig, de kroontjes van de peulen en trek de draderige sliert los.
  4. Zeef de bouillon en gooi alle smaakmakers weg. Voeg vervolgens de zojuist gesneden en geraspte groenten toe. Voeg ook de bamboescheuten en één of twee eetlepels vissaus toe. Laat het geheel enkele minuten zachtjes trekken.
  5. Voeg nu de garnalen toe en laat ze garen in zo'n 3-5 minuten. Haal de pan van het vuur, knijp de limoen boven de pan uit, roer door en proef de soep. Maak (indien nodig) op smaak met vissaus en suiker.
  6. Serveer de soep met de tauge, fijngesneden koriander en fijngesneden Thaise (heilige) basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep