Cheesecake met frambozensaus

Cheesecake met frambozensaus

Smulweb imageSmulweb

Bak een heerlijke cheesecake met een bodem van speculaas en limoensap en -rasp in het mascarponemengsel voor extra frisheid. Serveer met zelfgemaakte frambozensaus voor de finishing touch. Een succesnummer bij elke gelegenheid!

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Cheesecake met frambozensaus op tafel.

  1. Mix de van tevoren in stukjes gebroken speculaas en de boter in de kom met het metalen mes.
  2. Bedek de bodem van een springvorm met de koekkruimels en druk goed aan.
  3. Rasp het groen van de schil van de limoenen.
  4. Klop in de kom met de eiwitklopper de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker, de schil en het sap van 2 limoenen.
  5. Verdeel het mengsel met de spatel over de taartbodem.
  6. Laat minstens 2 uur rusten op een koele plaats.
  7. Was de frambozen.
  8. Doe de frambozen en de suiker in de kom met het metalen mes.
  9. Voeg enkele druppels citroensap toe en mix gedurende 1 minuut.
  10. Proef de saus en voeg zo nodig suiker toe.
  11. Zeef de saus om de pitjes te verwijderen.
  12. Koel bewaren. Tip van de chef-kok: Deze cheesecake is ook zonder saus heel lekker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake