Hartige taart met gerookte zalm (slank recept)

Hartige taart met gerookte zalm (slank recept)

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met gerookte zalm is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens slank! Prei en heerlijke kruiden maken deze taart tot een smaakvolle verwennerij. Een makkelijk te bereiden recept dat populair is bij jong en oud.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met gerookte zalm (slank recept) op tafel.

  1. Smeer een quichevorm in met 10 g boter of spray en bedek de bodem met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Rol de restjes van het bladerdeeg op tot kleine croissantjes of snijd ze in vierkantjes en leg die in een andere vorm of op een stuk bakpapier.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Hak de knoflook fijn. Doe de prei en de knoflook in een antiaanbakpan met de rest van de boter, een snufje bouillonpoeder en 2 eetlepels water. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Haal vlak voor het einde het deksel van de pan zodat het vocht kan verdampen. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalm in reepjes. Bedek het bladerdeeg met de goed uitgelekte prei en leg de zalm er bovenop.
  4. Meng de crème fraîche met de eieren en de dille. Kruid met peper en giet over de taart en zet de taart ca. 30 minuten in de oven (ook de deegrestjes).
  5. Garneer met de gebakken deegrestjes en dien warm op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken