Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pittige paprika-tomaten pasta met kipfilet honing en manchego op tafel.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat uitlekken in een vergiet.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de peper schoon. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Snijd de gepelde tomaten in stukjes en bewaar het vocht.
- (Bij gebruik van verse kipfilet: snijd deze in reepjes, kruid met peper en zout en bak in 1 eetlepel olie in de wok
- haal uit de pan).
- Verhit de olie in een wok.
- Bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Bak de Spaanse peper mee. Voeg de paprikareepjes toe en bak mee. Voeg dan de stukjes tomaat en ajvar of harissa toe. Voeg de kip toe (indien gebruikt).
- Breng op smaak met zout, (gerookt) paprikapoeder en honing.