Witlof salade met appel en walnoot

Witlof salade met appel en walnoot

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk frisse witlofsalade met stukjes appel, walnoot, rozijnen en peterselie. De dressing maak je van yoghurt, olijfolie, kerrie- of kaneelpoeder, peper en zout. Serveer de dressing er apart bij voor optimale knapperigheid.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlof salade met appel en walnoot op tafel.

  1. Snij de witlof doormidden en in dunne reepjes.
  2. Snij de appels in stukjes.
  3. Voeg de rozijnen, gehakte peterselie en walnoten toe.
  4. Meng voor de dressing de yoghurt met de olijfolie tot de gewenste dikte. Voeg naar smaak peper, zout en kerrie- of kaneelpoeder toe.
  5. Serveer de dressing erbij zodat de salade niet slap wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Appelsalade