Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel broccoli schotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappelblokjes (of een zakje kant en klare) in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Schep dit als dit goed is uitgelekt in een ingevette ovenschaal.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Voeg de ui en het teentje knoflook (geperst) met de olijfolie toe en bak dit nog 2-3 minuten tot de ui en de knoflook beginnen te verkleuren. Haal de pan van het vuur.
- Klop de eieren los en voeg de slagroom (ongeklopt), het spek-uimengsel, helft van de kaas, peper en zout naar smaak toe. Schenk dit over het aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
- Bak de schotel 30-40 minuten in de oven.