Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Rijst met courgette lenteuitjes en knoflook lekker bijgerecht

Rijst met courgette lenteuitjes en knoflook lekker bijgerecht

smulweb badge smulweb

Deze smaakvolle rijst met courgette, lente-uitjes en knoflook bak je goed heet voor extra smaak. Maak de rijst een dag van tevoren en serveer het als koud gerecht. Gegarneerd met peterselie is het een heerlijk bijgerecht voor elk diner.

25 min bereiden bijgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 g Basmati rijst
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Courgette
  • 1 rode ui
  • 3 Teen Jumbo Knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden gedroogd
  • 0.375 g Worcestersaus
  • 2 el Platte peterselie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Rijst met courgette lenteuitjes en knoflook lekker bijgerecht op tafel.

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (liefst een dag of paar uur tevoren zodat de rijst koud is).
  2. Verhit de olie in de pan.
  3. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  4. Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die mee tot lichtbruin.
  5. Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee.
  6. Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen.
  7. Voeg de stukjes lente-ui toe.
  8. Maak op smaak met peper, zout en Worcestersaus.
  9. Garneer met gehakte peterselie.