Feestelijk boerenkoolbrood met rookworst

Feestelijk boerenkoolbrood met rookworst

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere variant op de standaard stamppot: feestelijk boerenkoolbrood met roockworst. In een handomdraai laat je je tafelgenoten versteld staan. Het plaatje spreekt voor zich!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Boerenkool
  • 1 el Tarwevlokken

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Feestelijk boerenkoolbrood met rookworst op tafel.

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en doe ze in een pan met een bodem water, de helft van de roomboter en een snufje zout. Voeg verse boerenkool toe en kook 15 minuten.
  2. Snipper de ui en bak de uiensnippers en de spekjes kort uit in een kleine koekenpan.
  3. Maak stamppot van de afgegoten groenten, voeg uitjes en spekjes toe en maak romig met de rest van de roomboter, melk en een scheutje azijn. Proef en voeg eventueel nog een mespuntje zout toe.
  4. Vet de cakevorm in met margarine en bekleed de vorm vanbinnen en aan de zijkanten met plakjes bladerdeeg. Laat het deeg minimaal 1 cm over de randen hangen.
  5. Vul de vorm voor de helft met stamppot en leg de rookworst precies in het midden. Vul de vorm op met de rest van de stamppot tot deze vol is. Vouw bladerdeeg terug en dek hem goed af met het overige bladerdeeg.
  6. Smeer de bovenkant in met de losgeklopte eierdooier en strooi daar wat tarwevlokken overheen.
  7. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden, zet de vorm in het midden en bak hem nog 20 minuten tot het bladerdeeg er mooi krokant en bruin uitziet.
  8. Haal uit de oven, laat je boerenkoolbrood uit de vorm op een schaal glijden en snijd er met een vlijmscherp koksmes mooie plakken van.
  9. Serveer warm en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Rookworst