Indische hamburgertjes

Indische hamburgertjes

Smulweb imageSmulweb

Proef het Verre Oosten met deze Indische hamburgertjes. Het gehakt wordt gekruid met sambal, sojasaus, ketjap en pindakaas. Voeg gemberpoeder en paprikapoeder toe voor een extra smaakdimensie.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indische hamburgertjes op tafel.

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg er de sambal aan toe.
  2. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap en de pindakaas toe.
  3. Meng kort en voeg het gemberpoeder en paprikapoeder toe.
  4. Kneed en meng goed tot een gladde massa.
  5. Maak je handen licht vochtig en rol van het gehakt balletjes van 3,5cm diameter.
  6. Druk de balletjes plat tot er hamburgertjes ontstaan.
  7. Bak de hamburgertjes op de gourmet aan beide kanten tot ze gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kerst