Portobello met tomaat venkel en twee doorten kaas

Portobello met tomaat venkel en twee doorten kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vegetarische optie: portobello met tomaat, venkel en twee soorten kaas. Met een vulling van geraspte Parmezaanse kaas en gemengd met venkel, tomaat en knoflook. Afgetopt met mozzarella, gebakken tot goudbruin en geserveerd met olijfolie en verse basilicum.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Portobello met tomaat venkel en twee doorten kaas op tafel.

  1. Snijd de venkel in kleine stukjes en bak het in 2 el olijfolie op zacht vuur in 5-10 minuten onder af en toe omscheppen gaar. Voeg de tomaatjes en de knoflook toe en bak nog 5 minuten.
  2. Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Verwarm de oven voor op 180C. Verwijder het steeltje en veeg de portobello's schoon met een stukje keukenpapier. Leg de portobello's met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.
  4. Haal de portobello's uit de oven en vul ze met het venkelmengsel.
  5. Verdeel er de plakjes mozzarella over en zet ze nog 5 minuten in de oven tot de portobello's warm zijn en de kaas gesmolten is.
  6. Serveer ze met nog wat olijfolie erover en rijkelijk bestrooid met verse basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Paddenstoelen Venkel