Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Portobello met tomaat venkel en twee doorten kaas op tafel.
- Snijd de venkel in kleine stukjes en bak het in 2 el olijfolie op zacht vuur in 5-10 minuten onder af en toe omscheppen gaar. Voeg de tomaatjes en de knoflook toe en bak nog 5 minuten.
- Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verwarm de oven voor op 180C. Verwijder het steeltje en veeg de portobello's schoon met een stukje keukenpapier. Leg de portobello's met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.
- Haal de portobello's uit de oven en vul ze met het venkelmengsel.
- Verdeel er de plakjes mozzarella over en zet ze nog 5 minuten in de oven tot de portobello's warm zijn en de kaas gesmolten is.
- Serveer ze met nog wat olijfolie erover en rijkelijk bestrooid met verse basilicum.