Romige franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

Romige franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

Smulweb imageSmulweb

Met deze romige franse spitskoolsoep waan je je in Parijs. Knapperige spekjes, mosterd en een romige touch. Tijdens de RV-trip óf thuis. Verwen jezelf en/of je reisgenoten!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan.
  2. Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
  3. Voeg de gesneden spitskool en de preisnippers eraan toe en bak even mee.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. Laat de soep plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken tot de spitskool zacht is.
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Voeg de room en de mosterd toe aan de soep. Roer goed door.
  8. Maak de soep op smaak met peper, nootmuskaat, tabasco en cayennepeper.
  9. Voeg de spekjes toe aan de pan en warm de soep goed door.
  10. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees