Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Duo cake speculaascake en appel-kaneelcake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukken. Roer kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker door elkaar. Meng dit door de appelstukjes.
- Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
- Mix de boter met de suiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten mixen). Voeg het zout en één voor één de eieren toe. Steeds toevoegen als de vorige is opgenomen.
- Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel door de ei-botermassa. Als je bloem en bakpoeder gebruikt zeef dit dan.
- Verdeel het deeg in tweeën. Schep door het ene deel voorzichtig de appel-kaneelstukjes. Doe dit deel onderin de cakevorm.
- Roer de speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker door elkaar en schep dit door het andere deel van het cakebeslag. Verdeel dit beslag over het appelbeslag.
- Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake plm. 60 minuten.
- Prik in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.