Goulash met sperzieboontjes

Goulash met sperzieboontjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke goulash met mals en gekruid varkenspoulet, paprikapoeder en Worcestershire sauce. De sperziebonen, uien, knoflook, paprika, champignons en tomaten maken het echt af. Laat het geheel rustig anderhalf à twee uur stoven voor de beste smaak. Bind de goulash met allesbinder of bloempapje. Lekker met aardappelpuree!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Nasi Bami blokjes varken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Goulash met sperzieboontjes op tafel.

  1. Meng het varkenspoulet in een kom met het paprikapoeder en de Worcestershire sauce en zet dit afgedekt in de koelkast voor minstens 4 uur.
  2. Dop de boontjes en snijd ze doormidden. Snijd de ene ui grof en de andere fijn. Snijd de knoflookteentjes heel fijn. Snijd de paprika in niet al te kleine blokjes en de champignons in plakjes. Snijd vervolgens de tomaat in grove stukken. Zet de bouillon ook alvast klaar.
  3. Verhit wat boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien langzaam bruin tot ze zoet smaken. Bak de knoflook kort mee en voeg de spekjes toe. Voeg daarna het gemarineerde vlees toe en roer alles goed om. Braad het vlees in circa 10 minuten aan.
  4. Voeg de tomaten toe, gevolgd door de paprika en de boontjes. Voeg daarna de bouillon toe.
  5. Laat het geheel zo'n anderhalf à twee uur stoven. Voeg na ongeveer een uur de champignons toe.
  6. Proef voor het serveren of er nog peper of zout bij moet. Bind de goulash met wat allesbinder of een papje van bloem als de saus te dun is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje