Gegrilde tonijn op aziatische wijze gemarineerd

Gegrilde tonijn op aziatische wijze gemarineerd

Smulweb imageSmulweb

Deze gegrilde tonijn op Aziatische wijze is een echte smaaksensatie! Gemarineerd in sojasaus, knoflook, gember en sesamolie. Besprenkel met wat geroosterde sesamzaadjes en eventueel wat plakjes ingelegde gember. Dit gerecht is perfect voor op de barbecue of om te grillen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde tonijn op aziatische wijze gemarineerd op tafel.

  1. Pers de teentjes knoflook en de gemberwortel boven een kommetje uit.
  2. Meng dit met de sojasaus, suiker, sesamolie en een snufje versgemalen witte peper.
  3. Roer tot de suiker opgelost is.
  4. Marineer de tonijn plm. 30 minuten in het sausje en draai tussendoor een keer.
  5. Verhit de grill en vet het rooster in met wat olie.
  6. Rooster de moten tonijn een paar minuten aan beide kanten. De tijd is afhankelijk van de dikte van de tonijn, maar reken hiervoor een paar minuten per kant. Zorg ervoor dat de tonijn niet gaar wordt, dan wordt de tonijn droog. Ongeveer rosé zoals biefstuk.
  7. Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de tonijn en eventueel een paar plakjes ingelegde gember.
eet smakelijk