Champignons met hollandse saus

Champignons met hollandse saus

Smulweb imageSmulweb

Champignons op z'n Hollands met zelfgemaakte saus zijn een feest! Authentiek, smaakvol en eenvoudig te maken. Lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht met een stukje vlees erbij.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignons met hollandse saus op tafel.

  1. Roer de eierdooiers los en meng dit met de kruidenazijn en het water in een pannetje.
  2. Laat het pannetje au bain-marie hangend in een pan kokend water staan en blijf roeren tot de saus is gebonden.
  3. Roer de boter er in stukjes door en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Maak de champignons schoon en voeg na het wassen met citroensap, 1/2 eetlepel fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel citroensap en peper en zout naar smaak toe. Smoor de champignons gedurende 15 minuten in hete boter.
  5. Schep de champignons uit het vocht in een warme schaal en laat achtergebleven vocht tot de helft inkoken.
  6. Voeg de Hollandse saus al roerend toe aan het ingekookte champignonvocht.
  7. Schep de saus over de champignons.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Paddenstoelen Champignons