Panna cotta met frambozen

Panna cotta met frambozen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk dessert met een bodem van bastogne koekjes. Panna cotta met een frambozen saus gemaakt van verse frambozen. Garneer met een framboos en serveer.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Panna cotta met frambozen op tafel.

  1. Breek de bastognekoeken in kleine stukjes en meng met zachte boter.
  2. Druk het mengsel aan in glazen als bodem. Zet het in de koeling.
  3. Week de gelatineblaadjes in een kommetje water.
  4. Breng de melk tegen de kook aan en haal de pan meteen van het vuur. De melk mag niet koken.
  5. Giet de gelatineblaadjes af, knijp ze uit en voeg toe aan de melk.
  6. Voeg de suiker en het vanillestokje toe aan de room en breng op laag vuur aan de kook. Roer voortdurend.
  7. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer het melkmengsel door de room.
  8. Laat een beetje afkoelen en giet dan de pannacotta in de glazen op het koekmengsel. Zet het een aantal uren in de koelkast.
  9. Week de gelatineblaadjes in water.
  10. Houd vier mooie frambozen apart.
  11. Verwarm de rest van de frambozen met de suiker in een pannetje. Pureer met een staafmixer en haal van het vuur.
  12. Giet de gelatineblaadjes af, knijp ze uit en voeg toe aan het frambozenmengsel.
  13. Laat even afkoelen en giet op de pannacotta in de glazen.
  14. Zorg ervoor dat de panna cotta al stevig is voordat je verder gaat. Plaats het daarna terug in de koeling.
  15. Garneer met een framboos en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta