Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Ovenschotel bloemkool met pittige vleesreepjes en paprikaroomsaus op tafel.
- Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Kook ze beetgaar in water met zout.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes beetgaar in water met zout, voor ongeveer 3-4 minuten.
- Maak de paprika en de lente-uitjes schoon. Snij deze in kleine stukjes.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak daarin de vleesreepjes snel bruin en gaar. Voeg dan de paprikareepjes en lente-ui toe en bak 2 minuten al omscheppend mee.
- Kruid het vlees met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Roer er vervolgens een eetlepel tomatenketchup door.
- Roer voor de paprikasaus de bloem en het paprikapoeder door de zure room.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe onderin de ovenschaal de beetgare bloemkoolroosjes.
- Verdeel het vlees over de bloemkool.
- Dek af met aardappelschijfjes.
- Verdeel de paprikaroom over de aardappelschijfjes.
- Zet de schaal voor ongeveer 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de aardappelschijfjes een goudbruine kleur hebben gekregen.