Pastel de nata

Pastel de nata

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met Portugees trots: de pastel de nata! Met dit recept maak je deze knapperige, romige custard taartjes gemakkelijk thuis. Zelfgemaakt zijn deze gebakjes het allerlekkerst. Je waant je gelijk in Portugal.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pastel de nata op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap. Steek hieruit 6 cirkels die in de muffinvorm passen.
  2. Vul de ingevette en bebloemde muffinvorm met het deeg. Prik het deeg hier en daar in en zet de vorm even in de koelkast.
  3. Verwarm de slagroom met alle suiker, citroenrasp, eierdooiers, bloem en een snufje zout in een pannetje op laag vuur. Laat binden tot een dikke vla en laat deze iets afkoelen.
  4. Verdeel de vla over de deegbodems en bak ze in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Geniet van je zelfgemaakte pastel de nata.
eet smakelijk