Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Chickslovefood biefstuk met parmezaanse kaas en rucola op tafel.
- Haal 30 minuten voor je aan de slag gaat het vlees uit de koelkast.
- Bak de ciabatta af volgens de verpakking.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en laat 5 minuten staan.
- Doe dan een flinke scheut zonnebloemolie in de pan. Laat de olie goed warm worden.
- Bestrooi de biefstukken met flink wat zout en leg ze met een tang in de pan.
- Tel 12 seconden en draai dan de biefstukken om. Ga hiermee door tot je de gewenste gaarheid hebt: voor rare draai je ongeveer 7 keer, voor medium 10 keer.
- Haal de biefstukken vervolgens uit de pan, bestrooi ze met peper en laat ze onder aluminiumfolie even rusten.
- Was de citroen, rasp wat stukjes schil met een kaasschaaf en doe dit in de nog warme bakolie van de steaks.
- Verdeel de rucola over een schaal.
- Snijd de steaks in stukjes van ongeveer 2 cm en verdeel over de rucola.
- Schaaf hier met een kaasschaaf flinters parmezaan over.
- Besprenkel tenslotte met wat kneepjes citroensap en de bakolie (zonder de schilletjes) en serveer met de ciabatta.