- 15 tl Chilipoeder
- 3 tl Sichuanpeper
- 250 ml Bokbier
- 100 ml Koffie
- 4 el Zure room
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chili con carne (hotspicy) op tafel.
- Bak spekjes uit in olie in een koekenpan en haal ze eruit. Als je chorizo gebruikt, doe je hetzelfde.
- Fruit de ui met knoflook en rode pepers tot het zacht is.
- Voeg gehakt toe en bak het rul.
- Voeg paprika's, bleekselderij en wortelen toe en meng goed door.
- Voeg de chilipoeder, cayennepeper, zwarte peper, zeezout, gedroogde oregano, gemalen komijn, paprikapoeder, kaneelstokje en laurierbladeren toe en bak tot geuren vrijkomen.
- Ontzuur de tomatenpuree gedurende 3 minuten in dit mengsel.
- Voeg de overige ingrediënten toe en kook zachtjes gedurende 1-2 uur. Voeg de gare bonen een half uur voor het einde toe.
- Schep de chili in diepe borden en garneer met selderij, limoenpartjes en een dot zure room.