Stamppot van spitskool met een mediterraans tintje

Stamppot van spitskool met een mediterraans tintje

Smulweb imageSmulweb

Een Hollandse klassieker met een mediterraans tintje: Stamppot van spitskool met zongedroogde tomaten, pancetta, pesto en olijfolie. Een heerlijk gerecht om te eten tijdens koude dagen.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot van spitskool met een mediterraans tintje op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes.
  3. Snijd de uien en hak de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  4. Bak de spekjes (Pancetta). Voeg eerst de knoflook toe en daarna de uien.
  5. Voeg daarna de spitskool toe en vervolgens de gedroogde tomaatjes, pesto en het bouillonblokje.
  6. Giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en voeg ze toe aan de koolmassa.
  7. Maak op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot