- 2 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zoetzure saus met ananas op tafel.
- Snijd de paprika fijn en bewaar het sap van de ananas. Snijd de ananasschijven in kwarten. Snijd uien en knoflook fijn.
- Verhit arachide olie in een pan en roerbak uien en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg paprika, gember, wortel en peper toe en roerbak nog enkele minuten tot de paprika gaat geuren. Voeg ananas toe en schep alles goed door en haal de pan van het vuur.
- Meng in een andere pan het ananassap, ketchup, tomatenpuree, azijn en gemalen peper. Breng het aan de kook en bind de saus eventueel met allesbinder. Roer het mengsel van ananas, paprika en uien erdoorheen en breng de saus op smaak met suiker en eventueel extra tomatenpuree of water om de balans tussen zure en zoete ingrediënten te verbeteren.
- Bewaar de verse zoetzure saus goed afgesloten in een schone pot en gebruik het voor meerdere gerechten. Let op dat teveel suiker en azijn het gerecht kunnen verpesten. Je kunt ook een caloriearme variant maken door suiker te vervangen door een verhitbare zoetstof.