Zoetzure saus met ananas

Zoetzure saus met ananas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zoetzure saus met ananas maak je zo. Roerbak de paprika, uien, knoflook, gember, wortel, en peper. Voeg hier de ananas aan toe en meng het iets door elkaar. Maak vervolgens een saus van ananassap, ketchup, tomatenpuree, azijn en gemalen peper. Mix dit bij elkaar en breng op smaak met suiker. Gebruik deze saus bij verschillende gerechten.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zoetzure saus met ananas op tafel.

  1. Snijd de paprika fijn en bewaar het sap van de ananas. Snijd de ananasschijven in kwarten. Snijd uien en knoflook fijn.
  2. Verhit arachide olie in een pan en roerbak uien en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg paprika, gember, wortel en peper toe en roerbak nog enkele minuten tot de paprika gaat geuren. Voeg ananas toe en schep alles goed door en haal de pan van het vuur.
  3. Meng in een andere pan het ananassap, ketchup, tomatenpuree, azijn en gemalen peper. Breng het aan de kook en bind de saus eventueel met allesbinder. Roer het mengsel van ananas, paprika en uien erdoorheen en breng de saus op smaak met suiker en eventueel extra tomatenpuree of water om de balans tussen zure en zoete ingrediënten te verbeteren.
  4. Bewaar de verse zoetzure saus goed afgesloten in een schone pot en gebruik het voor meerdere gerechten. Let op dat teveel suiker en azijn het gerecht kunnen verpesten. Je kunt ook een caloriearme variant maken door suiker te vervangen door een verhitbare zoetstof.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen