Hartige spruitjestaart

Hartige spruitjestaart

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige spruitjestaart is een perfecte maaltijd voor echte spruitjesliefhebbers. Maak de vulling van spruitjes, prei en spekreepjes en bedek het met kaas. Giet er een mengsel van ei en melk overheen en bak de taart 30-40 minuten op 200C. Snijd in punten en geniet van deze goed vullende taart.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige spruitjestaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C en bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Laat 7 plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Bedek de springvorm met de 7 plakjes bladerdeeg. Leg één plakje in het midden en druk er aan de zijkanten 4 plakjes tegenaan die als opstaande rand dienen. Snij de laatste twee plakjes schuin doormidden, zodat je de driehoekjes kan gebruiken om de gaten tussen de opstaande randjes te dichten. Zorg ervoor dat de bodem geen gaten bevat waardoor het eimengsel weg kan lopen.
  3. Snij de kontjes van de spruiten af en snij ze daarna doormidden. Snij de prei in halve kringen. Was de prei en de spruiten en kook deze daarna 5 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  4. Snij de spek in kleine reepjes en bak deze uit in een koekenpan. Ze moeten hun vet kwijt zijn, maar liever niet hard bakken. Ze moeten niet crunchy worden.
  5. Meng in een kom de 8 eieren met de melk en klop het geheel goed los. Rasp de kaas en bedek met 1/3 van de kaas de bodem van de hartige taart.
  6. Leg de helft van de spruiten/prei mix op de kaas en daarop de helft van het spek. Bedek dit met de tweede 1/3 van de kaas, de tweede helft van de spruiten/prei mix en het overige spek. Bedek dit weer met de laatste laag kaas. Verdeel vervolgens de ei/melk mix over de hartige taart.
  7. Bak de springvorm 30-40 minuten in de oven, niet te dicht onder de elementen. De taart is klaar als het deeg krokant bruin is en de kaas bovenop de taart begint aan te kleuren. Laat na het bakken de taart 5 minuten staan zodat deze kan zetten. Wees voorzichtig met het losmaken van de springvorm, de taart kan er een beetje aan vastplakken.
  8. Snijd de taart in punten en geniet van deze goed vullende taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken