Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met zalm en spinazie op tafel.
- Breng een grote pan water aan de kook. Dompel de spinazie hier in gedeeltes 1 minuut in, goed uit laten lekken en af laten koelen. Snijd de zalm in kleine blokjes.
- Maak een bechamel saus: smelt de boter, roer het meel erdoor en laat even meewarmen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Maak op smaak met peper, nootmuskaat en wat meer zout dan je gewend bent, want de zalm en spinazie bevatten geen zout.
- Druk nog even goed het laatste vocht uit de spinazie. Nu begint het laagjes maken: 1/5 van de bechamel, lasagne, de helft van de zalm, de helft van de spinazie, 1/5 van de bechamel, lasagne, de andere helft van de zalm, de andere helft van de spinazie, 1/5 van de bechamel, lasagne, de rest van de bechamel en ten slotte de Parmezaanse kaas. (Eventueel met de kaasschaaf nog een paar boterkrulletjes maken en die erop leggen).
- Laat dit geheel bij voorkeur een uurtje staan voordat je het in de oven zet, de lasagne "weekt" dan een beetje en gaart beter. Warm dan de oven voor op 180°C (hete lucht oven).
- Bak de lasagne vervolgens 25 minuten. En dan: SMULLEN!